Glädjande nyheter från Kosovo 2022

Vi är väldigt glada och tacksamma att kunna få förmedla dessa glädjande nyheter från Kosovo. Våra vänner arbetar nu för fullt i sitt nya Ungdomscentret House of Hope i Kacanic. Allt har fungerat jättebra sedan invigningen i mitten av maj! Ett stort tacksägelseämne och Välsignelse!


Vilken förändring        
 Från att vi blivit beodrade att bara lämna vårt Ungdomscentra mer eller mindre direkt (inom 6 månader) och att centrat skulle demoleras, till att vi har fått bästa läge mitt i centrum av staden, med 2 gånger så stora lokaler, ingen hyra, bara kostnader för el, vatten och underhåll. Dessutom så kommer redan dubbelt så många barn/ungdomar till House of Hopes samlingar och aktiviteter! Mammorna köar till sy- och tillskärnings-kurserna! Bild! Se bilaga


Våra vänner/partners i House of Hope har dessutom haft modet och möjligheten att få öppna en ny MOZAIK-butik mitt i Kacanic, vilket ger oss helt nya fantastiska och kontinuerliga möjligheter till kontakt med människorna i staden!!

 
Detta innebär ökade behov av mera varor till denna MOZAIK-butik, Nr6. Vi behöver skicka en fjärde bil per år! 

Tänk att vi fått och får sådana möjligheter att bidraga till att detta blir till verklighet!

Vi är så jättetacksamma till alla er som samlar in, packar in alla dessa fina gåvorna som vi kan skicka ner!

Våra transporter stöder också över 100 Romska och 50 Albanska fattiga, nödställda familjer (ca 1000 personer) med mat, ved och nödhjälp! 35% av alla våra kläder går till direkt utdelning till dessa nödlidande! Bild! Se bilaga

Obs! Vi har en speciell förfrågan om insamling av ”DraMaten”, en till varje familj! Våra vänner vill på detta sätt hjälpa de äldre och nödställda att lättare få hem mat, kläder, etc. när de kommer för att hämta. Tungt att bära!  

En annan glädjande nyhet är att vi får hjälp av en Rumänsk Missionär/ungdomspastor Monica Viola tillsammans med sin man Arton, som upplevt kallelsen att starta upp uppsökande, inbjudande arbete bland ungdomar och kvinnor i Kacanic, och till att komma till House of Hope, samt ta reda på deras behov av hjälp!  Bild! Se bilaga
Med vänlig hälsning Stig
         enligt uppdrag/ uppdaterat 221014     070 535 1242

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *